[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Februarie 2023 14:02

Omul săptămânii: Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Omul acestei săptămâni este Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, or, în această săptămână – mai exact, la 1 februarie, a început sesiunea de primăvară a Legislativului, iar la 2 februarie a avut loc și prima ședință plenară din noua sesiune, informează TRIBUNA. 

Igor Grosu a ținut un discurs, în debutul ședinței, în care s-a referit la prioritățile legislative în sesiunea de primăvară. „În acest an, ne propunem să revenim la creștere economică. Îi vom susține pe cei care care muncesc și care contribuie la buget – antreprenorii, salariații, tinerii și familiile”, a menționat șeful Legislativului.

Alte priorități enunțate de Președintele Parlamentului sunt: asigurarea condițiilor bune de dezvoltare a afacerilor în regiuni și la nivel local, dezvoltarea satelor și a orașelor din Moldova, combaterea corupției, impulsionarea schimbărilor în domeniile educației și sănătății. „Integrarea europeană rămâne o prioritate a guvernării. Este proiectul nostru de țară și aici rog să atragem o atenție sporită la racordarea legislației noastre la acquis-ul UE, precum și realizarea Planului de accelerare a implementării angajamentelor ce reies din Opinia Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu de la tribuna principală a Parlamentului.

Președintele Parlamentului a adresat un îndemn către toți deputații – să muncească împreună pentru Moldova, pornind de la nevoile și necesitățile cetățenilor.

„Avem o agendă ambițioasă. Chiar dacă crizele continuă, noi trebuie să continuăm reformele și să arătăm oamenilor că statul le poate oferi siguranță, dezvoltare și poate schimba în bine viața oamenilor. Asta așteaptă ei de la noi și asta trebuie să facem”, a mai spus Igor Grosu.

TRIBUNA precizează: Igor Grosu s-a născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus din raionul Cahul. A studiat istorie la Universitatea de Stat din Moldova. A fost viceministru al Educației în perioada 2012-2015. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind ales ulterior și președinte al fracțiunii PAS. Din 15 mai 2016 a fost ales secretar general al PAS – funcție deținută până la 16 iunie 2020, când a fost ales prim-vicepreședinte al PAS. A fost președinte interimar al PAS din 10 decembrie 2020 până la 15 mai 2022, când a fost ales președinte al partidului. La 29 iulie 2021 a fost votat Președinte al Parlamentului. Este căsătorit, are 3 copii.

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...