[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Februarie 2023 13:48

Vlad Filat - discuții de nivel înalt la București. Iată de la cine a venit invitația!

Ex-Premierul Vlad Filat, afându-se într-o vizită în România, a avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, informează TRIBUNA. 

„Viitorul comun al celor două state românești, situația social-politică din Republica Moldova și provocările de securitate ce amenință regiunea, au fost teme de discuții în cadrul întâlnirii. O discuție aplicată ce a dovedit că la București situația de la Chișinău este cunoscută și există disponibilitate de a ajuta Republica Moldova”, a declarat el.

Ulterior, la Camera de Comerț și Industrie a României, s-a evăzut cu prietenul său, președintele Mihai Daraban, conducerea acestei instituții, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri interesați să investească în Republica Moldova.

„Prezența investitorilor români în Republica Moldova, dincolo de aspectul creării de locuri de muncă, are importanța racordării economiei moldovenești la fluxul economic mondial.

Interesul și înțelegerea importanței acestor investiții acum, este conștientizată de mediul de afaceri român. Este important ca și în Republica Moldova să fie înțeles acest lucru”, a subliniat fostul Premier.

Vlad Filat a precizat că a efectuat vizita la invitația Partidului Umanist Social Liberal, formațiune parlamentară și europarlamentară.

„În cadrul acestei vizite am avut întâlniri cu conducerea PUSL. Discuțiile purtate au fost foarte sincere, pragmatice și cu scopuri bine definite. Partidul Umanist Social Liberal poate și va juca un rol important în relațiile României cu Republica Moldova. Mulțumesc conducerii PUSL pentru primirea frățească și disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova pe drumul ei românesc european”, a spus ex-Premierul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...