[ X ]
[ X ]
[ X ]
Editorial3 Februarie 2023 06:57

Unde găsim surse de optimism

Într-adevăr, în ultimii ani realizările țării noastre au fost sub așteptările noastre. Asta a afectat încrederea noastră în forțele și în talentele proprii.

Dar eu cred.

Cred în talentele noastre și în faptul că suntem un popor cu un potențial intern mare. Cred că putem depăși orice criză și găsi soluții pentru cele mai complexe probleme. Cred că avem suficiente resurse interne – trebuie doar să învățăm să ne mobilizăm.

O dovadă sunt tinerii noștri – foarte talentați și energici – care azi pot fi întâlniți în oficiile celor mai notorii și performante companii din lume. Ai noștri se

integrează perfect în echipe și societate și foarte repede învață. Ei știu să fie coechipieri utili și prieteni buni.

Ei contribuie la performanța companiilor în care muncesc, și la prosperarea țărilor în care locuiesc.

Noi trebuie să schimbăm lucrurile.

Cred că trebuie să ne gândim cum putem convinge tinerii să rămână în Moldova, și să își construiască aici carierele și viitorul.

Construind carierele și viitorul în Moldova – ei vor construi o altă Moldovă. O Moldovă mai liniștită, mai frumoasă, mai performantă, mai prosperă și mai dezvoltată.

Copiii sunt cea mai mare investiție a vieții omenești și acum, țara noastră, are nevoie de copiii noștri pentru a supraviețui și a se dezvolta. Are nevoie de talentele și de energia lor.

Ei sunt sursa noastră de optimism. O sursă practic inepuizabilă.

Vadim Ceban

 

Notă: Opinia autorului nu neapărat coincide cu opinia redacției.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...