[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Februarie 2023 12:56

Reacția MAEIE la declarațiile lui Serghei Lavrov: Republica Moldova și-a ales clar viitorul 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă, a venit cu un comentariu în legătură cu declarațiile despre țara noastră a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat unui post de televiziune din Federația Rusă, informează TRIBUNA.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a declarat oficialul.

Reprezentantul MAEIE a subliniat că Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere.

E de menționat că, Serghei Lavrov a declarat că Republica Moldova e următoarea țară care va urma scenariul Ucrainei: “Occidentul a pus ochiul pe Moldova și o pregătește pentru acest rol, mai ales că președinta de la Chișinău, aleasă mai puțin democratic, este gata de orice”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...