[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Februarie 2023 16:04

PAS: Soluții pentru rezolvarea problemei la Apă-Canal există

Obiectele de infrastructură critică de la Apă-Canal Chișinău nu au fost și nu vor fi niciodată deconectate de la energia electrică. Despre aceasta a declarat Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău, informează TRIBUNA. 

PAS a menționat că „asistăm la o developare crasă a lui Ion Ceban în calitate de agent de influență al Federației Ruse. Cu cât mai mult haos în Moldova, cu atât mai bine pentru ei. Amenințarea cu deconectarea chișinăuienilor de rețeaua de apă potabilă este absolut lipsită de argumentare factologică. Este adevărat că furnizorul de energie electrică a deconectat astăzi blocul central al S.A. Apă-Canal Chișinău, însă trebuie să menționăm că blocul administrativ dispune de un generator. Așa că să-l conecteze și să continue activitatea în mod normal”.

„Cum s-a ajuns la situația curentă? Timp de 3 ani, Ion Ceban administrează fraudulos S.A. Apă-Canal Chișinău. Își promovează rudele, colegii de partid și funcționari corupți în funcții cheie. Așa este în cazul domnului Garbalî, consilier al directorului, care este nașul de cununie al lui Ion Ceban. Fostul deputat PSRM, Oleg Lipschii, pentru care special a fost creată funcția de director administrativ. Irina Gutnic, care a fost promovată în funcția de director interimar la Apă-Canal, după ce a fost dată afară de la ANSC pentru lipsa de integritate.

În ultimii 3 ani, Ion Ceban a falimentat sistemic S.A. Apă-Canal, iar consilierii municipali PAS, care erau membri ai consiliului societății, în momentul în care au încercat să scoată la suprafață fărădelegile care se făceau acolo, au fost dați afară.

Soluții pentru rezolvarea problemei la Apă-Canal există. Ieri în ședința consiliului municipal a fost propusă o decizie prin care s-ar fi rezolvat problema. Însă consilierii PSRM, susținătorii lui Ceban și aliații foștilor consilieri PPDA, nu au susținut inițiativa” – a mai spus fracțiunea.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...