[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Februarie 2023 11:14

Președintele Parlamentului, la deschiderea sesiunii de primăvară: Avem o agendă ambițioasă 

Parlamentul s-a întrunit în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară a anului 2023. Ședința a fost inaugurată prin intonarea Imnului de Stat de către Corala „Gloria” de la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, laureată a multiplelor concursuri internaționale, dirijor – Valeria Diaconu, informează TRIBUNA. 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs în care s-a referit la prioritățile legislative în sesiunea de primăvară. „În acest an, ne propunem să revenim la creștere economică. Îi vom susține pe cei care care muncesc și care contribuie la buget – antreprenorii, salariații, tinerii și familiile”, a menționat șeful legislativului.

Alte priorități enunțate de Președintele Parlamentului sunt: asigurarea condițiilor bune de dezvoltare a afacerilor în regiuni și la nivel local, dezvoltarea satelor și a orașelor din Moldova, combaterea corupției, impulsionarea schimbărilor în domeniile educației și sănătății. „Integrarea europeană rămâne o prioritate a guvernării. Este proiectul nostru de țară și aici rog să atragem o atenție sporită la racordarea legislației noastre la acquis-ul UE, precum și realizarea Planului de accelerare a implementării angajamentelor ce reies din Opinia Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu de la tribuna principală a Parlamentului.

Președintele Parlamentului a adresat un îndemn către toți deputații – să muncească împreună pentru Moldova, pornind de la nevoile și necesitățile cetățenilor.

„Avem o agendă ambițioasă. Chiar dacă crizele continuă, noi trebuie să continuăm reformele și să arătăm oamenilor că statul le poate oferi siguranță, dezvoltare și poate schimba în bine viața oamenilor. Asta așteaptă ei de la noi și asta trebuie să facem”, a mai spus Igor Grosu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...