[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Februarie 2023 15:07

BCS: A susține prelungirea stării de urgență ar însemna să susținem actuala guvernare

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) nu a participat la dezbaterile și votarea proiectului de prelungire a stării de urgență în țară. Acest lucru a fost anunțat de deputatul BCS, Oleg Reidman, informează TRIBUNA. 

„Deja a câta oară ni se propune prelungirea stării de urgență și apare întrebarea: dar guvernul nostru, noi toți putem lucra în condiții normale și nu extraordinare? Care sunt avantajele acestei stări de urgență, cu excepția facilitării acțiunilor Guvernului în luarea unor măsuri ce ar putea provoca mai multe dezbateri în Parlament, sau chiar revolte? Așa cum noi nu vedem necesitatea unei stări de urgență și prelungirii acesteia, fracțiunea noastră nu va participa la dezbateri și părăsește sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest”, a spus Oleg Reidman.

În dimineața zilei, Grigore Novac, deputat PSRM președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, membru al Comitetului Executiv al PSRM împreună cu deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, au susținut un briefing în cadrul căruia au expus poziția formațiunii față de intenția guvernării de a prelungi starea de urgență în Republica Moldova.

Deputații și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că actuala sesiunea a Parlamentului de primăvară-vară începe cu stângul, prin prelungirea stării de urgență.

„Parlamentul, guvernarea PAS din nou vrea să prelungească starea de urgență, care credem că nu se va mai termina atâta timp cât va fi actuala guvernare. Or, în spatele Comisiei pentru Situații Excepționale se ascund mai multe fărădelegi”, a menționat Grigore Novac, adăugind că nici într-o țară vecină nu este introdusă starea de urgență.

Vladimir Odnostalco a criticat faptul că majoritatea parlamentară în loc să vină în debutul sesiunii cu proiecte sociale, proiecte economice, menite să soluționeze situațiile de criză cu care ne confruntăm – aceștea propun prelungirea stării de urgență.

Odnostalco a criticat faptul că având 63 de deputați în Parlament, care oricând pot fi convocați, țara este condusă de o Comisie, sub paravanul căreia sunt adoptate decizii ilegale, ascunse, sunt aprobate documente financiare care nu sunt supuse dezbaterilor, în interes personal, cu scopul de a se îmbogăți și nicidecum în folosul cetățenilor. Potrivit lui prin prelungirea stării de urgență guvernarea încearcă să se mențină la putere.

”A susține prelungirea stării de urgență ar însemna să susținem actuala guvernare. Ar însemna să votăm împotriva cetățenilor, deoarece actuala putere este antipopulară”, a concluzionat Odnostalco.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...