[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news1 Februarie 2023 06:30

Declarație: Atât timp cât Republica Moldova nu va avea guvern, dar eu consider că nu are guvern...

„Atât timp cât Republica Moldova nu va avea guvern, dar eu consider că Republica Moldova nu are guvern, lucrurile nu se vor schimba”. Declarația a fost făcută de ex-Premierul Vlad Filat, informează TRIBUNA.

Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, a spus că, „ca denumire poate e guvern, dar nu e funcțional”.

„Un guvern funcțional înseamnă prim-ministru mandatat – nu delegat, cu puteri depline, care are autoritatea necesară să guverneze. Dar la noi e suprapunere – tot ce e bun ia Președinția, ce e rău e pe Guvern, iar pe unele situații nimeni nu se implică”, a menționat el.

Fostul Premier, făcând referire la sondaje, a constatat că e prima dată în istorie când Prim-ministrul are un rating atât de slab.

„Eu, spre deosebire de cei care țipă de dimineață până seară, nu sunt pentru alegeri anticipate. Consider că acei care au luat 63 de mandate au obligația să guverneze în folosul cetățeanului. Eu nu vorbesc de anticipate, eu vorbesc de regândirea actului guvernamental”, a mai spus el.

Vlad Filat a amintit că el încă în septembrie 2022 a vorbit de necesitatea schimbării Guvernului și acest lucru trebuia făcut la timp.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...