[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Ianuarie 2023 14:53

Partidul Social Democrat European și Partidul Social Democrat din România își vor consolida parteneriatul

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, împreună cu Iurie Ciocan – președinte al PSD Republica Moldova, s-au întâlnit astăzi, la Sinaia, în marja Consiliului Național Politic al PSD România, cu președintele Partidului Social Democrat din România, Marcel Ciolacu, informează TRIBUNA. 

Temele de discuție au vizat situația social-politică din Republica Moldova, prețurile și tarifele în creștere, inflația care afectează grav veniturile populației, impactul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina și cum pot fi susținuți în aceste condiții cetățenii noștri pentru a trece mai ușor peste multiplele crize.

În cadrul întrevederii, s-a discutat, de asemenea, despre consolidarea parteneriatului politic dintre Partidul Social Democrat European și Partidul Social Democrat din România. După Forumul aleșilor locali din cele două formațiuni politice au fost stabilite mai multe intenții de proiecte comune de infrastructură cu investiții europene și transfrontaliere în localitățile Republicii Moldova.

S-a convenit să fie lansate proiecte bilaterale dintre aleșii locali ai PSDE și PSD România, precum și să fie continuate instruirile pentru primarii PSDE privind facilitarea accesului la fondurile europene.

Ion Sula și Marcel Ciolacu au confirmat interesul și disponibilitatea pentru a dezvolta în continuare parteneriatul politic strategic dintre cele două partide social-democrate europene, în beneficiul cetățenilor noștri.

Amintim că, PSDE și PSD România au o relație de parteneriat de lungă durată, care a fost fortificată prin Acordul de colaborare semnat pe 19 mai 2021, la București. Cele două partide fac parte din aceeași familie europeană și internațională: Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Internaționala Socialistă.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...