[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Ianuarie 2023 07:05

A renunțat la călătoria în România! Igor Dodon: O fac pentru a stopa presiunile 

Igor Dodon, ex-Președintele țării, a anunțat că a decis să renunțe la călătoria în România cu scop de tratament pentru fiul său, informează TRIBUNA. 

„Este știut că judecătorii mi-au permis, în perioada 28.01. 2023 – 05.02.2023, să mă deplasez în România pentru a însoți copilul nostru mezin la tratament de reabilitare (documentul se anexează). Astăzi, 28 ianuarie, la prima oră era planificată plecarea noastră. Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitate, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră”, a declarat el.

Politicianul a spus că renunță la deplasarea cu scop medical în țara vecină „pentru a stopa presiunile inumane în adresa medicilor de la Chișinău, dar și asupra membrilor familiei” sale.

„Nu doresc să aibă probleme suplimentare unul dintre procurorii pe caz, care a avut o poziție neașteptată, umană, a înțeles importanța sănătății copilului și nu a avut obiecții față această deplasare. La fel, nu trebuie ca regimul să persecute judecătorii, care au acceptat plecarea la tratament.

Am declarat că nu am de gând să mă eschivez de la justiție și nu le voi da posibilitate la adversarii mei politici de a mai specula la acest subiect”, a mai menționat Igor Dodon.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...