[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2023 13:37

Natalia Gavrilița către cetățeni: Guvernul muncește zilnic pentru a reduce impactul crizelor

Guvernul muncește zilnic pentru a reduce impactul crizelor asupra populației, pentru a spori nivelul de trai al oamenilor și a moderniza satele și orașele – a declarat Prim-ministrul Natalia Gavrilița la întâlnirea cu cetățenii din Nisporeni, informează TRIBUNA.

Majorarea tarifelor la gaze și energie electrică a necesitat o mobilizare fără precedent a Cabinetului de Miniștri pentru a găsi bani de compensații, bugetul alocat pentru susținerea populației fiind suplinit până la 5 miliarde lei. Dar acțiunile în această direcție nu se opresc aici, a ținut să precizeze Natalia Gavrilița.

„De fiecare dată am acționat așa încât să fim alături de oameni și să ieșim din aceste crize mai puternici. Cu ajutorul partenerilor noștri din UE, am reușit să diversificăm sursele de achiziționare a gazelor naturale, să asigurăm securitatea energetică a țării. Sunt lucruri care nu s-au făcut în cei peste 30 de ani de independență. Vom continua să negociem implementarea unor mecanisme de procurare a resurselor energetice și să creștem, până la 30%, ponderea energiei regenerabile”, a menționat Natalia Gavrilița.

Șeful Executivului a mulțumit locuitorilor din Nisporeni pentru contribuția adusă în gestionarea crizei refugiaților și susținerea cetățenilor ucraineni rămași fără adăpost.

„Am demonstrat maturitate în gestionarea crizelor – am lucrat toți în echipă și am obținut rezultate frumoase. Sunt sigură că vom reuși nu doar să gestionăm crizele, dar și să investim în schimbările necesare, pentru ca urmașii noștri să poată trăi într-o țară liberă și democratică”, a conchis Natalia Gavrilița.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...