[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news27 Ianuarie 2023 06:01

Nu e exclus că va lansa un nou proiect politic! Igor Dodon: „Trebuie să avem o rezervă”

Igor Dodon, fostul șef al statului, președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), admite că ar putea constitui o nouă formațiune politică, informează TRIBUNA.

Politicianul, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, a declarat că deocamdată nu ar fi corect să se discute o eventuală revenire a sa în conducerea PSRM.

„Atât timp cât nu rezolv toate probleme cu justiția, cu dosarele la comandă, cu dosarele politice, ar fi greșit să pun întrebarea să revin într-o formă sau alta în conducerea activă a PSRM. Și cred că asta e corect.Ceea ce se întâmplă în ultimul an cu mine arată că am avut dreptate când am propus o conducere colectivă a partidului. Imaginați-vă că eu eram președinte al partidului și eram arestat, 6 luni în arest la domiciliu… ce era să fie cu partidul?! Dar așa, cum spun moldovenii – „ciuika” mea, din octombrie-noiembrie 2021, a fost corectă. Eu le-am spus că vor fi dosare, eu nu voi fugi din țară, dar nu vreau să fie afectată activitatea partidului. Am propus această conducere colectivă – din 5 persoane, care să ia deciziile pentru binele partidului”, a relatat el.

Fiind întrebat dacă a fost vreo discuție despre plecarea sa definitivă din partid, Igor Dodon a spus: „Faptul că eu nu voi fi membru al PSRM va fi mai bine pentru ei?! Asta cumva nu o să le facă dosare penale?! Ei toți din conducere au dosare…”.

Socialistul a menționat că, așa cum a mai spus, lansarea unui nou proiect politic nu e exclusă, dar nici nu e la ordinea zilei.

„Eu am spus că După ce o să mă consult în toate raioanele, o să discut obligatoriu cu colegii din PSRM – dacă o să fie riscul de lichidare a Partidului Socialiștilor.. Vedeți că ei au cerut lichidarea Partidului „Șor” la Curtea Constituțională și în sesizarea depusă de Litvinenco în text, este menționat și PSRM. Dacă lor le va reuși cu „Șor”, eu cred că ei vor face tot posibil să meargă și cu PSRM… Și noi toți împreună trebuie să avem o rezervă. Dar acest subiect nu e la ordinea zilei acum…”, a subliniat ex-șeful statului.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...