[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii25 Ianuarie 2023 14:00

Despre cele 145 mln. euro anunțate de UE: „Dacă e un credit, e trist. E drept că banii sunt necesari până vine vremea caldă” 

Comentatorul politic Victor Nichituș, referindu-se la recentul anunț al Președintelui Comisiei Europene privind suplimentarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova cu 145 milioane de euro, a declarat: „Felicitări! Este o sumă necesară care, în opinia mea, nu știu dacă ar fi fost oferită altei formațiuni aflate la guvernare dintre Prut și Nistru”, informează TRIBUNA.

„Nu este clar dacă această asistență financiară vine sub formă de grant ori de credit – grantul nu-l dai înapoi, banii din credit vor fi întorși cu dobândă. Dacă e un credit, e trist. E drept că banii sunt necesari până vine vremea caldă, altfel… Altfel vor veni alte formatiuni la putere”, spune Nichituș.

Potrivit jurnalistului, partidul de la guvernare lucrează mai greu, dar a reușit să aplice opoziției parlamentare eticheta de sperietoare a occidentului colectiv, iar acest occident susține financiar statul moldovean pentru a-și procura resursele energetice.

„Cel mai probabil, o parte din acești bani se întorc în țările Uniunii Europene (UE), prin intermediul burselor energetice de unde Energocom procura gaz metan”, a adăugat el.

Victor Nichituș a reiterat că „faptele vorbesc. În cazul de față-, rezultatul este că UE vine să asiste financiar Moldova. Și nu e prima oară în timpul când PAS se află la guvernare”.

„Rezultatul obținut este datorat atât contextului regional, cu război în Ucraina, dar și faptului ca PAS a reușit să convingă”, a subliniat liderul de opinie.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...