[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news25 Ianuarie 2023 12:00

Așteptarea unui politician în 2023: Republica Moldova să fie în sfârșit guvernată, nu de CSE

Așteptarea lui Ion Terguță, fruntaș al Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), în 2023, este ca Partidul Acțiune și Solidaritate, adică puterea actuală, să guverneze țara nu prin intermediul Comisiei Situației Excepționale (CSE), informează TRIBUNA. 

„Primul lucru pe care mi l-aș dori de la actuala guvernare este ca Republica Moldova să fie în sfârșit guvernată, guvernată de Guvern și Parlament, nu de către CSE. Suntem de prea mult timp în acest iureș al acestei Comisii. Și se întâmplă lucruri nu tocmai bune și frumoase, pentru că își asumă responsabilități și decizii care sunt la limită sau dincolo de cadrul legal.  Și probabil că, din acest punct de vedere, guvernarea în ansamblu sau puterea politică trebuie să-și pună obiectivul ca Republica Moldova să fie guvernată în primul rând de Guvern și Parlament”, a declarat el în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

Cu referire la o eventuală nouă cerere de prelungire a stării de urgență în Republica Moldova, Ion Terguță a spus că „guvernarea ar trebui să se gândească foarte mult. Dacă are o problemă cu războiul din Ucraina – să ne spună foarte clar că există priorități privind acest risc.”

„Dar în același timp lucrurile din sectorul energetic sunt dincolo de cadrul legal și cetățenii trebuie să cunoască pe ce și cum se cheltuie banii statului”, a adăugat politicianul.

O altă prioritate a guvernării în noul an – a mai spus fruntașul CUB, ar trebui să fie „recuperarea handicapului față de Georgia și Ucraina în ceea ce ține de angajamentele asumate în contextul statutului de țară candidată la Uniunea Europeană”.

Ion Terguță a remarcat și faptul că, în 2023, reforma justiției ar trebuie să capete „un conținut logic, pe care să-l înțeleagă și cetățenii”. „Eu nu-l văd”, a adăugat el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...