[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Ianuarie 2023 12:30

AIPA condamnă vehement orice act de corupție

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a precizat că, ieri, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat verificări, în cadrul unor dosare, unde sunt vizați 5 angajați AIPA. S-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălți și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut, informează TRIBUNA. 

„În cadrul acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare.

Totodată, precizăm faptul că în perioada 2021-2023, AIPA a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii Bugetului” – se spune în comunicat instituției.

Prin urmare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a reiterat faptul că acordă tot suportul și colaborează cu organele abilitate de stat ce vizează investigarea dosarelor, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Astfel, AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajații, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...