[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Ianuarie 2023 11:07

Pune cruce pe funcția de primar al capitalei? Dorin Chirtoacă: „Nu-mi permit să mă implic în aventuri” 

Dorin Chirtoacă, fostul lider liberal, care a fost primar al capitalei timp de 10 ani, spune că nu va candida la alegerile locale generale din 2023. Mai mult, el a dat de înțeles că nu va participa la niciun scrutin doar de dragul participării, informează TRIBUNA. 

„Nu voi participa din motivul că sunt în imposibilitate de a candida. Demnitatea și onoarea și suferința prin care a trecut familia mea, mai ales mama – care nu mai este, nu-mi permit să mă implic în aventuri de tipul ăsta… cu dosare penale, în alegeri, cum am făcut-o în anii trecuți.

Eu pot să mă implic doar dacă am certitudinea de a câștiga, dacă măsurătorile de opinie public arată că toți ceilalți sunt foarte departe și prima șansa e în ceea ce mă privește – atât în turul doi, cât și pentru Parlament – trecerea pragului electoral”, a declarat el în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Dorin Chirtoacă a spus că nu e la început de cale, nu are nevoie să se afirme sau să demonstreze ceva.

„Respectiv trebuie să acționez din aceste circumstanțe.

Am făcut încercări în perioada 2018-2021 și s-a văzut că nu e eficiență – nu e sens, invers – mai tare se aruncă cu pietre”, a subliniat fostul primar.

TRIBUNA amintește: Dorin Chirtoacă, la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău – din 2019, a obținut 22 885 de voturi sau 10,15% în primul tur.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...