[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Ianuarie 2023 06:29

Există o criză în PAS - între echipa Premierului Gavrilița și cea a Președintelui Sandu? Grosu a pus punctele pe „i”!

Igor Grosu, Președintele Parlamentului, președintele partidului de guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a fost întrebat dacă „există o criză în interiorul PAS între echipa premierului Gavrilița și echipa președintelui Maia Sandu?”, informează TRIBUNA.

Nu, categoric nu, suntem o echipă. Că discutăm uneori așa, mai temperamental, acesta este felul nostru de a fi în PAS, să nu fie cu supărare sau surpriză pentru inamicii noștri. Este democrația internă în partid, orice idee este discutată, chiar dacă este cu multă patimă, discutăm, luăm decizia, ne-o asumăm public și o promovăm. Asta e regula în PAS.

Noi înțelegem foarte bine șansa pe care o are Republica Moldova acum, scorul pe care l-am obținut noi în alegerile parlamentare și prezidențiale pentru un partid în devenire este fără precedent, fereastra de oportunitate pe care o avem în parcursul nostru de integrare europeană este una unică, sau care apare foarte rar în istoria unei țări, de aceea toți sunt aliniați și toți înțeleg cât de important este să avansăm cât mai repede, să facem tot ce ține de noi. Că va urma bineînțeles și o decizie a statelor membre asta este altceva, la fel de important, dar noi trebuie să ne facem și o să ne facem tema pentru acasă. Colaborarea între președinție, parlament și Guvern este una foarte bună, suntem o echipă și vom menține echipa în continuare”, a declarat el într-un interviu pentru G4Media.

Totodată, politicianul s-a referit și la o eventuală schimbare a Prim-ministrului.

„Nu văd la moment necesitatea de schimbare de premier. Eu am lucrat și în executiv, am lucrat și în Parlament. Pe executiv, presiunea este mult mai mare, este domeniul în care trebuie să intervii, permanent se întâmplă ceva în țară”, a precizat președintele PAS.

Igor Grosu a menționat că, dacă va fi nevoie la un moment dat, va fi o decizie politică în cadrul partidului care va fi anunțată și explicată oamenilor.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...