[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Ianuarie 2023 13:00

(ACUM 1 AN) Inițiative înregistrate de Irina Vlah

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 21 ianuarie 2022. 

Constatarea CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat că, la expirarea termenului oferit pentru prezentarea informațiilor actualizate despre conducătorul partidului, trezorierul și contul bancar destinat alocațiilor de la bugetul de stat, doar 30 de entități politice au răspuns solicitării.

Plecare de la ședința Parlamentului

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința extraordinară a Parlamentului. Vlad Batrîncea a motivat protestul fracțiunii prin faptul că majoritatea parlamentară a PAS a transformat Parlamentul într-o „mașinărie de vot” și a convocat ședința extraordinară pentru „a-și numi oamenii în funcții și nu pentru a examina proiectele importante pentru oameni”.

Votul majorității parlamentare

Majoritatea parlamentară, în cadrul ședinței Parlamentului, a votat o serie de proiecte, inclusiv cele ce prevedeau: atragerea de către Guvernul Republicii Moldova a împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional; compensații majorate la facturile pentru energia termică; evaluarea integrității candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor.

Anunțul Blocului

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională decizia Parlamentului cu privire la instituirea stării de urgență.

Suport de la Primărie

Ion Ceban, primarul general al capitalei, a anunțat că s-a decis ca Primăria să acorde suport pentru HoReCa, pentru a face față restricțiilor impuse în perioada alertei de cod roșu de COVID.

Inițiative înregistrate de Irina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a înregistrat la Guvern două inițiative privind alocarea de fonduri suplimentare pentru acoperirea necesităților instituțiilor de învățământ și ale celor publice din Republica Moldova. De asemenea, a vizitat o întreprindere de producție, care urma să-și înceapă activitatea în martie 2022.

sursa: Almanah Politic 2022 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...