[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Ianuarie 2023 13:00

Președinte de partid: Cetățenii plătesc gazul de două ori. Dna Dragalin, nu vreți să investigați...?! 

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu afirmă că facturile pentru consumul de gaze naturale cetățenii le-au primit pentru a achita de două ori – „odată deja a fost plătit gazul – cu cele 11 miliarde de lei luați din buget pe parcursul anului prin decizii ale CSE”, informează TRIBUNA.

„Zilele astea, prețul de piață al gazelor naturale a scăzut sub 600 dol. USD. Deoarece noi din noiembrie gaz de la ruși pentru malul drept nu mai primim, reiese că folosim doar gaz procurat la prețuri de piață. Dacă la 600 dolari adăugăm 8% TVA, atunci prețul gazului la hotarul țării ar constitui în jur de 13 lei/m.c. Teoretic, acesta ar fi prețul la care „Energocom”-ul lui Spânu ar trebui să livreze gazul distribuitorului „Moldovagaz”. Între timp, noi continuăm să plătim un tarif de 29,27 lei/m.c. Și nimeni nu se grăbește să-l reducă, deși sinecostul este de două ori mai mic”, a menționat ex-Premierul.

Liderul PDCM a mai spus că,  timp de un an, Guvernul prin deciziile CSE a extorcat din buget circa 11 miliarde de lei pentru procurarea gazului.

„…ne vor spune, că nu putem reduce tariful intern la gaz, pentru că ei, „au făcut rezerve” în septembrie cu 1881 dolari pe mia de m.c. și acest gaz trebuie consumat acum…

Credeți că măcar vreun leu din aceste miliarde scoase de acești doi criminali (conform Deciziei Curții Constituționale din 23 iunie 2020, CSE nu are dreptul să ia asemenea decizii nici în situație de Stare de Urgență, deci – ei urmează să facă pușcărie pentru aceste ilegalități grave) au ajuns înapoi în buget? Zero, nimic. Dar, în această situație apare întrebarea: de ce oamenii trebuie să plătească gazul de două ori? O dată din impozite colectate la buget, și a doua – prin tariful de 29 de lei? Plus la toate câteva miliarde de lei au fost luate din buget și plătite la „Moldovagaz” și alți operatori sub formă de compensații la tarif”, a mai spus președintele de partid,

Ion Chicu a constatat că „nici cu creditul de 300 de mln.de EURO luat de gruparea analfabetă și coruptă de la BERD nu este clar unde-s banii. Intră sau nu în aceste 11 miliarde de lei luați prin decizii ilegale ale CSE-ului din buget?”.

„Gavriliță, tu nu explica moldovenilor cum „se trage apa”, spune de ce plătim de două ori gazul?

Dna Dragalin, Șefa PA, nu vreți să investigați furtul acestui miliard de EURO? Că acel furat în 2014 nu vă mai interesează, din câte înțelegem”, a conchis politicianul.

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...