[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Ianuarie 2023 14:48

Marina Tauber: La locale vom câștiga toate primăriile, dar, înainte trebuie să aibă loc parlamentare și prezidențiale anticipate

„Alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând, înainte de scrutinul local general, care va avea loc la toamnă. Partidul „ȘOR” are șanse mari de a câștiga toate primăriile din țară, întrucât este singura formațiune care a realizat proiecte concrete pentru oameni” – a declarat Marina Tauber, deputat al Partidului „ȘOR”, în cadrul emisiunii „PULS” de la TV6, informează TRIBUNA. 

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” a spus că oamenii au încredere în formațiune, iar rezultatele precedentelor alegeri locale pentru funcția de primar la Bălți au demonstrat acest lucru. „Realizările din satele și orașele administrate de primarii formațiunii noastre se văd. Noi ne îndeplinim promisiunile. Mai mult, primarii noștri sunt învățați să administreze banii publici în mod eficient. Ilan Șor atrage foarte multe resurse de la investitori, pentru a implementa proiecte în țara noastră, dar multe proiecte sunt realizate din bani publici, care sunt gestionați cum se cuvine. Eu cred că, la următoarele alegeri locale, vom câștiga toate primăriile, dar, înainte de asta, trebuie să aibă loc alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Sunt mai multe scenarii care permit, din punct de vedere juridic, organizarea acestor alegeri, dar noi așteptăm ca actuala guvernare să-și dea demisia benevol. Inclusiv în cadrul partidului de guvernământ se discută astfel de scenarii”, a spus ea.

Marina Tauber a mai menționat că toate acuzațiile și măsurile restrictive aplicate asupra ei și a colegilor de partid demonstrează că Maiei Sandu și celorlalți de la guvernare le este frică de Partidul „ȘOR”. De asemenea, ea nu exclude că vor urma și alte valuri de presiuni asupra reprezentanților Partidului „ȘOR”. Asta deși procurorii nu au prezentat până acum nicio dovadă care să demonstreze vinovăția lui Ilan Șor, Marina Tauber sau a altor colegi de partid.

„Eu știu, cu cât mai mult vom lupta, cu atât presiunea asupra mea și asupra noastră va fi mai mare. Dar asta nu ne va face să tăcem și să încetăm să luptăm. În prezent, eu sunt sub control judiciar, este o decizie a instanței, care este una întârziată. Niciodată nu m-am așteptat că în țara mea voi fi supusă presiunilor în asemenea hal și plasată în Penitenciarul nr. 13, acolo unde mulți nu rezistă. Asta în condițiile în care tu știi că ești nevinovată și că ai fost arestată doar pentru că ai spus adevărul despre actuala guvernare și despre Maia Sandu. Eu știu că ea are o ură deosebită față de mine, deoarece nu mi-a fost frică și am spus lucrurilor pe nume și asta voi face în continuare, chiar dacă am să fiu din nou arestată. Toate astea m-au făcut și mai puternică și pe colegii mei la fel”, a precizat Marina Tauber.

Conform ultimei decizii a Curții de Apel Chișinău, emisă în data de 5 ianuarie, Marina Tauber se află sub control judiciar și are interdicția de a părăsi capitala. Vicepreședintele formațiunii dă asigurări că toți cei care au comis infracțiuni, i-au șantajat și amenințat pe reprezentanții Partidului „ȘOR” vor fi trași la răspundere.

„Eu am stat timp de șase luni în arest pentru „bănuială rezonabilă”, care nu are la bază niciun argument juridic, ci indicații ale procurorilor generali, cum ar fi Dumitru Robu, care a cerut scoaterea imunității mele parlamentare și care, acum, este un procuror ordinar la PCCOCS. Probabil, aceasta este plata PAS pentru toată mizeria pe care a făcut-o. Cei care comit astfel de infracțiuni trebuie să înțeleagă că vor fi umiliți la fel ca Robu și vor fi pedepsiți. Tot ceea ce s-a întâmplat cu membrii echipei noastre este ieșit din comun. Au fost arestate peste 50 de persoane. Este clar că este vorba despre o luptă cu oponenții politici. Toți cei care au procedat cum au procedat cu mine și cu ai mei colegi vor răspunde conform legilor din țara noastră, dar și celor europene, întrucât am depus plângeri și la CEDO, și alte instituții internaționale”, a adăugat Marina Tauber.

Amintim că, Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută în 21 iulie, pentru 72 de ore. În 23 iulie, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, iar în 14 septembrie – în arest la domiciliu. În data de 18 octombrie i-a fost aplicat control judiciar, iar din 25 octombrie și până pe 5 ianuarie s-a aflat în arest la domiciliu. Conform ultimei decizii a Curții de Apel Chișinău, emisă în data de 12 ianuarie curent, Marina Tauber se află sub control judiciar și are interdicția de a părăsi capitala.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...