[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news7 Ianuarie 2023 10:00

„Totalurile anului 2022. Planuri pentru 2023”. Ion Sula: Cu siguranță, anul 2022 a marcat o nouă etapă în viața mea

În cadrul proiectului TRIBUNA – „Totalurile anului 2022. Planuri pentru 2023”, Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), a făcut următoarele declarații:

„Anul 2022 a fost unul extrem de complicat pentru Republica Moldova și cetățenii noștri. Am fost nevoiți să facem față multiplelor crize: criza pandemică, energetică, economică, secetă severă, războiul din Ucraina și criza refugiaților. Inflația a atins cote maxime de peste 34%, tariful la gaz a crescut de peste 6 ori, s-a scumpit energia electrică. Toate acestea au generat majorarea prețurilor la produsele de primă necesitatea, fiind o povară mult prea grea pe umerii cetățenilor noștri.

Înțelegem contextul global al acestor crize suprapuse, dar cu siguranță, am fi trecut mai ușor peste acestea, dacă guvernarea ar fi dat dovadă de mai multă transparență, profesionalism și responsabilitate în gestionarea lor. Dacă guvernarea ar fi prioritizat problemele cetățenilor, mă refer la bunăstarea acestora.

Credem că, în fața greutăților, anume guvernării îi revine misiunea de a consolida și nu a dezbina societatea. Și problemele sociale și economice puteau fi soluționate cu costuri mai mici și mai eficient, dacă erau atrași în rezolvarea lor profesioniști din societate civilă, din partide politice care țin la interesul național, care au experiența și expertiza necesară pentru a găsi soluții pentru cele mai complicate probleme în diverse domenii.

Cred cu tărie că atunci când dorești binele acestei țări și cetățenilor ei, trebuie să lași deoparte orgoliile politice și să te preocupi de grijile și nevoile oamenilor!

Anul ce se scurge a fost unul special. Cu siguranță, anul 2022 a marcat o nouă etapă în viața mea. Cu onoare și responsabilitate, am acceptat invitația colegilor de a prelua conducerea Partidului Social Democrat European.

Pot să vă spun că a fost o decizie pe deplin asumată. Am decis să accept această provocare după multiplele întâlniri pe care le-am avut cu oameni din teritoriu, cu membrii echipei Partidului Social Democrat European: oameni profesioniști, responsabili, buni gospodari, și cel mai important respectați de comunitățile locale. Oameni care au demonstrat de-a lungul timpului că pot realiza lucruri concrete în localitățile lor și pentru aceasta sunt apreciați de cetățeni.

Sunt sigur că împreună vom reuși să promovăm valorile social democrate: dreptatea, solidaritatea, libertatea, justiția și echitatea socială, și, ca urmare, să aducem liniște și bunăstare cetățenilor noștri!

Îmi doresc ca anul 2023 să fie unul mai liniștit și mai bun. Un an care să ne aducă pace, bunăstare și noi împliniri.

Anul viitor ne așteaptă alegerile locale generale și vom munci împreună cu echipa Partidului Social Democrat European pentru a lua un rezultat cât mai bun. Sunt sigur că cetățenii noștri vor face diferența dintre fapte și vorbe și vor da vot de încredere oamenilor profesioniști și cu experiență, așa cum sunt colegii noștri din PSDE.

În 2023, vom dezvolta și consolida în continuare parteneriatul nostru strategic cu Partidul Social Democrat din România, precum și colaborarea cu marea familie social democrată europeană din care facem parte: Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Internaționala Socialistă.

Pe plan personal, îmi doresc ca familia și cei apropiați să fie sănătoși, să ne bucurăm de succesele copiilor noștri și să-i ajutăm pentru a-și realiza visele.

În primul rând, Crăciun Fericit, iar în Noul An, le doresc cetățenilor noștri pace, sănătate, bunăstare și noi împliniri alături de cei dragi! Un An Nou rodnic și prosper! Sărbători Fericite și La Mulți Ani!”.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...