[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Ianuarie 2023 08:00

(INTERVIU) Irina Vlah: 2023 va fi anul înnoirii clasei politice din Republica Moldova 

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a vorbit despre situația social-politică din Republica Moldova, dar și despre prioritățile și planurile pentru 2023. 

TRIBUNA: Ce așteptări aveți de la noul an politic? 

Irina Vlah: Anul 2023 va fi unul foarte intens la capitolul evenimente politice. Sunt sigură că, clasa politică se va reînnoi. Vor apărea politicieni puternici și profesioniști, care iubesc Moldova, care vor uni societatea și vor munci în interesele cetățenilor țării.

Principalul eveniment politic al anului vor fi alegerile locale generale, iar în Găgăuzia – alegerile Bașcanului autonomiei.

Am încredere în înțelepciunea locuitorilor țării noastre că vor alege primari și consilieri inteligenți, responsabili și dedicați activității.

Alegerile locale generale vor fi un examen serios pentru PAS. Rezultatele scrutinului vor prestabili în mare parte și rezultatele alegerilor parlamentare ordinare.

Dar, există temeri serioase că Maia Sandu, conștientizând nivelul destul de înalt de neîncredere din societate în adresa sa și a PAS, ar putea utiliza starea de urgență pentru amânarea alegerilor pe un termen nedeterminat…

Interviul integral este disponibil în limba rusă.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...