[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Decembrie 2022 11:30

Protest al jurnaliștilor la Parlament: Jos cenzura! 

În fața sediului Parlamentului are o loc o acțiune de protest a jurnaliștilor de la cele 6 posturi TV a căror licențe au fost suspendate printr-o hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), informează TRIBUNA. 

La protest participă și deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, care a cerut demisia guvernării.

„Protestăm împotriva unui regim criminal care seamănă doar panică și frică în sufletele oamenilor. Acest regim a subordonat toate instituțiile de drept pentru a-i persecuta pe cei care gândesc și vorbesc liber. Autoritățile criminale închid școli și universități, pentru că, în opinia lor, copiii nu trebuie să studieze. Închid maternitățile deoarece nu se dorește ca în țara noastră să se mai nască copii. Astăzi, acest regim fascist criminal vrea să închidă gura jurnaliștilor. Suntem solidari cu toate cele 6 canale TV, cu toți jurnaliștii, cu toți cetățenii care spun adevărul”, a spus jurnalista Adela Răileanu.

Corneliu Ciurea – jurnalist și comentator politic, a declarat că, astăzi guvernanții închid televiziunile și forțează oamenii să iasă în stradă. „De azi înainte, din păcate, trebuie să ieșim din ce în ce mai mult din studiourile noastre de televiziune, iar voi – cetățenii, să ieșiți din case pentru a fi împreună și a spune un nu categoric acestei guvernări oribile. Jos cenzura!”, a spus el.

„Jos cenzura PAS”, „Nu închideți gura presei”, „Opriți cenzura” – scandează cei prezenți la acțiune.

Amintim că, la 16 decembrie curent, CSE a decis suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor pentru 6 posturi TV: „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6”, „Orhei TV”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...