[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Decembrie 2022 17:04

Apel către cei de la guvernare: Dacă veți admite această ilegalitate, veți fi complici!

La Autoritatea Națională de Integritate se încalcă flagrant legea și se ocupă ilegal funcția de vicepreședinte. Acest fapt duce la anularea tuturor actelor semnate de către ANI. Declarația a fost făcută de Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, care a depus, în acest sens, o scrisoare deschisă în adresa Președinției, Parlamentului, Guvernului, CSM, CSP, Ministerului Justiției, Procuraturii Generale și SIS, informează TRIBUNA. 

Potrivit activistului civic, „în prezent, se pregătește falsificarea concursului pentru ca omul numit de Dodon prin Decret, pe timpul lui Plahotniuc, Lilian Chișca să fie președinte al ANI”.

„Miercuri, 21 decembrie, a expirat mandatul vicepreședintelui actual la ANI, Lilian Chișca. În cazul în care dumnealui va ocupa această funcție în continuare, va atrage după sine nulitatea absolută a tuturor documentelor pe care le va semna acesta. Recent, la ANI s-a întrunit Consiliul de Integritate, care nu doar că nu a luat act de expirarea mandatului lui Lilian Chișca, ci au supus la vot dacă se întrunesc condițiile legii sau nu. Scrie negru pe alb că acesta nu mai poate ocupa funcția de vicepreședinte, iar mandatul acestuia nu mai poate fi prelungit. Lilian Chișca vrea să devină președinte al ANI prin fraudă. Această situație creează consecințe juridice foarte grave, iar ceea ce va permite avocaților lui Plahotniuc, Șor, Dodon, Platon etc. să atace în instanța de judecată și să anuleze toate actele emise de ANI”, a declarat Vlad Bilețchi.

Vlad Bilețchi a făcut apel la guvernare să nu admită această ilegalitate și să facă ordine în instituțiile statului așa cum a promis în campania electorală. În caz contrar, spune activistul civic, PAS va fi părtaș și complice la toate aceste fraude.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...