[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Decembrie 2022 12:06

Andrei Năstase, despre situația din CMC și Platforma DA: „Vom continua să facem dreptate” 

Andrei Năstase, președinte fondator al Platformei DA, președinte al fracțiunii ACUM Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că, împreună cu colegii de fracțiune, își înaintează demisiile din Platforma DA, informează TRIBUNA. 

„Forma de agregare a acestui partid a ajuns astăzi extrem de incomodă pentru foarte mulți membri și simpatizanți din diasporă și din toată țara, inclusiv pentru noi, cei prezenți astăzi în fața dumneavoastră, aleși în Consiliul Municipal pentru a face bine orașului, nu politică moldovenească tradițională, nu sluj la guvernarea centrală sau locală.

Vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui partidului Platforma DA pentru recidivă în comunicarea sa publică, comunicare prin care sugerează că consilierii municipali sunt corupți, că nu muncesc în beneficiul chișinăuienilor și că ar fi în slujba unor grupuri de interese. Îi vom cere în instanța de judecată daune domnului președinte, iar acestea vor fi donate unor grădinițe și creșe din Suburbiile Chișinăului”, a declarat politicianul.

Andrei Năstase a mai spus că, din acest moment, oricine va mai emite acuzații mincinoase și insinuante cu privire la demnitatea, integritatea și onestitatea lor va fi citat în instanțele de judecată.

„Cerem, așa cum am procedat de la debutul mandatului nostru, tuturor instituțiilor care au competențe în controlul legalității actelor, normelor și proiectelor de hotărâre, pe care noi, consilierii din fața dumneavoastră, le votăm în CMC, să evalueze de urgență, public, cu maximă transparență, și această speță”, a menționat el, adăugând: „Delictul de opinie este sancționat astăzi în Platforma DA cu retragerea sprijinului politic, sfidându-se legea, statutul partidului, bunul simț”.

Totodată, președintele fondator al Platformei DA a spus că formațiunea „riscă să dispară din viața publică și politică a Republicii Moldova”.

Iată, dacă managementului Platformei DA și noului președinte în munca lor pentru creșterea scorului partidului, le împiedicăm noi, cei de la municipiu, trecuți prin cele două campanii din 2018 și 2019, acum au ocazia să demonstreze performanță, să desemneze un candidat puternic pentru Primăria Chișinău, pot forma o echipă de campanie așa cum își doresc, pot realiza un proiect articulat pentru Chișinău și pot demonstra cât de buni sunt ei și cât de răi noi. Astfel, ajunși în CMC veți avea posibilitatea să nu votați nimic, dar absolut nimic în Consiliul Municipal, să faceți zgomot ca și o mână de impostori ai guvernării, să închideți după gratii economia orașului, să contribuiți la închiderea a zeci de afaceri și de zeci de mii de locuri de muncă, să-i alungați pe oameni din țară pentru a supraviețui. Dar până acolo mai e departe. Până atunci noi vom continua să facem dreptate atât cât putem.

Amintim că, la 20 decembrie curent, Dinu Plîngău, președintele Platformei DA, a anunțat că Biroul Național Politic al formațiunii a decis excluderea din partid a membrilor din fracțiunea din CMC, care au votat pentru unele „decizii controversate”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...