[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Decembrie 2022 11:59

Ex-deputat: La SIS s-ar cere o intervenție chirurgicală radicală cu privire la cadre

Declarația directorului SIS, Alexandru Musteață, care a reamintit într-o formulă neinspirată că obiectivul anunțat de către Rusia agresoare în primele zile de război, și anume, acela de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană ar fi unul valabil și azi, iar dacă vecinii noștri curajoși din Ucraina nu vor reuși să țină piept războiului, în 2023, Rusia ar putea ataca și R. Moldova, i-a pus pe jar pe toți cei care evaluează corect riscurile de securitate din regiune – a constatat fostul deputat Chiril Moțpan, informează TRIBUNA.

Vicepreședintele Platformei DA a spus, în context, că, „nu ar fi o noutate aspirațiile Kremlinului care nu acceptă ca țările din spațiul ex-sovietic să urmeze cursul european, dar, de această dată toate temerile pe care le-am enunțat de mai multe ori pe la emisiuni radio și tv cu referire la pericolul unei invazii reale prin segmentul transnistrean, sunt confirmate oficial și de către cele mai informate instituții care au ca prioritate securitatea statului”.

„În acest context, mă întreb, de asemenea, dacă nu cumva, cei care au obligația să-l informeze, și anume, Departamentul Analiză, mai degrabă îl dezinformează pe directorul SIS. Or, în această instituție de maximă importanță pentru securitatea statului, activează și până astăzi, zeci de ofițeri școliți la Moscova și promovați cu generozitate în funcții importante de generalii lui Dodon, Esaulenco și Gumeniuc. Evident că s-ar cere o intervenție chirurgicală radicală sub aspectul asanării situației cu privire la cadrele instituției.

Totodată, nu este clar de ce în aceste condiții tensionate, de incertitudine și pericol de a ne trezi cu războiul în curtea noastră, numirea de către Serviciul Informații și Securitate a unui reprezentant la Kiev a durat luni de zile? Or, schimbul de informații cu serviciul statului vecin este unul absolut vital pentru securitatea regională.

Federația Rusă păstrează mii de tone de muniție în depozitul de la Cobasna, nu există niciun dubiu că dispun de toată tehnica necesară să destabilizeze situația din stânga Nistrului și să transmită pe cale NEpașnică „o invitație la război”.

În același timp, este greu de acceptat relaxarea societății noastre în această perioadă teribil de complicată. Nepăsarea, voioșenia antrenată de evenimente distractive ne omoară vigilența și ne fac martori inconștienți ai unui peisaj apocaliptic, aferent unui război purtat de un stat încremenit în feudalism, contra civilizației”, a mai spus politicianul.

Chiril Moțpan a accentuat că „liniștea și pacea în Republica Moldova depind de puterea de rezistență a vecinilor noștri. Doamne, ajută Ucraina!”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...