[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Decembrie 2022 15:26

Mark Tkaciuk: Alegerile locale din 2023 au o misiune istorică  

Mark Tkaciuk, membru al Comitetului Central al Congresului Civic, afirmă că „străzile sunt libere” și „scena politică” trebuie ocupată, iar motive pentru desfășurarea protestelor sunt suficiente, informează TRIBUNA.

„Congresul Civic trebuie imediat să lanseze o platformă deschisă, accesibilă pentru pregătirea activiștilor civici. Orice protest înseamnă tehnologie, organizare și abia apoi emoții, drive și extrim. Cu cât este mai pregătit un protest, cu cât sunt mai competenți activiștii, cu atât mai mai mare va fi impactul obiectivelor setate”, a declarat politicianul în cadrul Congresului de sâmbătă.

Potrivit spuselor sale, protestul este un prolog la viitoarele alegeri locale. „Acesta este singurul instrument ce va preveni o campanie de intimidare, brutalitate polițienească și fraudă electorală, ca să nu mai vorbim de eventuala lor anulare sub un pretext sau altul. Guvernarea consideră că alegerile locale pot deveni devastatoare pentru ei, lipsindu-i de orice legitimitate. Nu trebuie să se permită puterii actuale ca și de data această să ia alegerile de la popor, invocând starea de urgență”, a mai menționat fruntașul Congresului Civic.

Mark Tkaciuk a subliniat că alegerile locale din 2023 au o misiune istorică.

„În situația de astăzi, înfrângerea autorităților și a criminalității la alegerile locale înseamnă crearea principalelor condiții politice pentru refondarea republicii noastre. Victoria opoziției în consiliile orașelor, raionale și sătești va fi cea mai legitimă bază pentru demisia regimului și aprobarea unei noi agende pe termen lung pentru noua Moldova”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...