[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Decembrie 2022 15:48

Liviu Vovc: Guvernul trebuie urgent să-și revadă ultima decizie a CSE

Guvernul trebuie urgent să își revadă ultima decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Declarația a fost făcută de ex-deputatul Liviu Vovc, secretar general al Platformei DA, informează TRIBUNA. 

El a precizat că, „pe 27 ianuarie CSE a emis o decizie prin care obliga ANRE-ul să ajusteze prețurile la solicitarea MoldovaGaz și să le aplice retroactiv din data de 1 ianuarie. Evident că atunci a fost aprobat un tarif mai mare”.

„Ce se întâmplă ACUM?

Sâmbăta, când a fost încheiat acordul de a procura energie mai ieftină din Transnistria, CSE a avut ședință. Dar nu s-au grăbit atunci să oblige ANRE-ul să modifice tariful. Abia luni seara CSE emite decizia și oferă operatorilor TREI ZILE să înregistreze la ANRE cererea de reducere a tarifului. Iar conform aceleiași decizii CSE, noul tarif va intra în vigoare abia la data adoptării deciziei de către ANRE. Iar ANRE nu va putea impune aplicare retroactivă a tarifului fără dispoziție din partea Guvernului.

Deci avem CINCI ZILE de când parcă cumpărăm mai ieftin, dar totuși continuăm să achităm 5.91 lei pt kWh”, a menționat fostul deputat.

Liviu Vovc a constatat că, atunci când e vorba de majorări, se poate de aplicat retroactiv. Iar la diminuarea tarifului, mai așteptăm…

Modificați de urgență decizia CSE Nr. 53 astfel că noile tarife să fie aplicate din data de 3 decembrie”, a conchis politicianul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...