[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news7 Decembrie 2022 10:31

Fruntaș al PSDE: Miniștrilor le creștem salariile cu 30%, iar pe pensionari îi sărăcim, în plină criză 

Fostul ministru Mircea Buga, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat European (PSDE), a constatat că, în 2023, salariile miniștrilor vor crește cu 30%, pe când pensiile vor fi indexate cu doar 14,1%, informează TRIBUNA.

„Dl Ministru Budianschi confirmă, din păcate, că pensiile vor fi indexate cu doar 14,1% de la 1 aprilie 2023, ceea ce contravine Legii sistemului public de pensii, care prevede indexare la nivelul inflației (aprox. 30%).

Deci, mai mult de jumătate din suma de indexare se va sustrage, la propriu, din buzunarul pensionarilor. Cu mențiunea că „poate” se va reveni pe parcursul anului”, a menționat el într-o postare pe Facebook.

Totodată – a menționat Mircea Buga – salariile tuturor bugetarilor cresc cu 1300 de lei pe lună, iar salariile minime cu 500 de lei (la fel 14%).

„Însă, atenția, ca excepție, spune dl ministru, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va crește de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%. Iaca aici inflația e acoperită cu brio… Cum se spune – mai aproape-s dinții ca părinții (pensionari, cel mai degrabă).

Ce va spune oare Parlamentul?”, a conchis politicianul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...