[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Decembrie 2022 15:14

Nicu Popescu a discutat la Stockholm cu Johan Forssell

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a discutat la Stockholm cu Johan Forssell, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare și al comerțului exterior, informează TRIBUNA. 

În cadrul discuției sale cu oficialul suedez, ministrul de externe Nicu Popescu a  vorbit despre domeniile prioritare care vor defini în următorul an dialogul nostru cu Suedia: sporirea comerțului bilateral, preluarea bunelor practici referitoare la tranziția la economia verde, dezvoltarea inițiativelor de utilizare a energiei regenerabile.

„Am apreciat mesajul ministrului suedez care a punctat că în cadrul președinției Suediei a Consiliului UE, țara noastră va fi prioritară pentru programele de asistență ale autorităților de la Stockhol, pentru a implementa eficient reformele solicitate de cetățeni.

Pentru dinamizarea schimburilor comercial-economice și atragerea investițiilor suedeze în economia națională, am propus organizarea unui forum al oamenilor de afaceri și diversificarea în continuare a vinurilor moldovenești comercializate în monopolul de stat al alcoolului Systembolaget din Suedia.

La final, am efectuat un schimb de opinii cu privire la impactul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei asupra stabilității socio-economice din Moldova, în special în sectorul energetic, mulțumind pentru angajamentul Suediei în cadrul conferinței donatorilor de a susține proiectele prioritare care au ca scopul redresarea economică în țară” – a conchis oficialul moldovean.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...