[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news6 Decembrie 2022 12:15

Anunțurile lui Ion Sula, președintele PSDE: Vom merge la Bruxelles și vom susține briefinguri săptămânal 

Partidul Social Democrat din Moldova (PSDE) a participat, în perioada 25-27 noiembrie, la Congresul Internaționalei Socialiste, care a avut loc la Madrid, Spania. Liderul partidului, Ion Sula, a menționat că, în marja acestui Congres, a avut mai multe discuții cu lideri europeni, informează TRIBUNA. 

Vicepreședintele partidului pe domeniul cooperării interne, Eremei Priseajniuc, a menționat că în cadrul Congresul a fost ales în calitate de vicepreședinte Marcel Ciolacu, președintele PSD România.

„Ne bucurăm pentru PSD că deține această funcție importantă și deține o poziție importantă la nivel european”, a spus Priseajniuc.

Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă – susținută astăzi, a menționat că noua conducere este deschisă spre colaborare cu PSDE.

„Am avut o discuție cu Președintele ales al Internaționalei Socialiste și am confirmat parcursul nostru european și grija față de cetățenii R. Moldova. Dumnealui ne-a asigurat de susținere. Am discutat de asemenea și cu Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, Comisarul european responsabil de afacerile externe și politica de securitate. Este un bun prieten al țării noastre și ne-a reconfirmat suportul din partea UE”, a spus Ion Sula.

De asemenea, liderul PSDE a discutat cu mai mulți șefi de stat și a punctat că va merge la Bruxelles, pe Platforma PES, unde va avea posibilitatea să traseze prioritățile de activitate a partidului.

Totodată, PSDE anunță că va veni săptămânal cu briefinguri de presă în care va fi analizată activitatea social politică a țării.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...