[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Decembrie 2022 11:44

Alexandru Slusari: Dă-le naibii așa negocieri cu tot cu "dominatorul"!

“Avertizarea mea de ieri nu a avut efect! La începutul lunii ianuarie 2023 regimul separatist fără așa-zis export al energiei electrice și fără resurse de la Uzina Metalurgică ar fi intrat în disperare totală și faliment” – a declarat fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, informează TRIBUNA.

Însă – a adăugat el – contractul de disperare și trădare națională a semnat Energocom la inițiativa ministrului-catastrofă Andrei Spânu, care a împins această decizie pe interiorul guvernării.

“Moldova constituțională a cedat TOTUL enclavei ruse, care deja era în agonie, obținănd în scimb energia electică de prețul de cost de 20 de euro pentru Mwt la prețul comercial de 70 euro/Mwt. Doar cu 20 procente mai puțin decăt energia electrică contractată din România.

Transnistria este pe cal tricolor rusesc. A primit gaz suficient pentru toata industria, care alături de consumători casnici va continua să achite pentru resurse energetice sume simbolice și să sugrume economia națională de pe partea dreaptă a Nistrului cu tarife la gaz și curent electric de zeci de ori mai mare. Azi Comisia Situații Excepționale deja a eliberat la primul șuier al Tiraspolului autorizație de mediu pentru Uzina Metalurgică. Înțeleg că s-a decis definitiv unda verde pentru tranzacțiile valutare companiilor transnistrene prin intermediul băncilor noastre. Nu sunt sigur că cunoaștem toata lista cedărilor”, a menționat el.

Fostul deputat a mai spus că Moldova noastră rămâne cu tariful la gaz de 29 lei pentru m3.

“O să vedem ca și tariful la energia electrică va scădea doar undeva pănă la 4,5 lei, întrucăt operatorii pretind să-și compenseze devieri financiare negative. Și nici nu să știe dacă peste ceva timp nu se va trezi Gazpromul, să amintească că ei оказывается trebuie să aibă bani de la gaz livrat și să ceară de la Moldova bani pentru o parte din gazul, furnizat Transnistriei. Dă-le naibii așa negocieri cu tot cu “dominatorul”!”, a conchis Alexandru Slusari.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...