[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Decembrie 2022 21:20

Energocom a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru decembrie

Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că, azi, SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. De asemenea, s-a convenit să analizeze opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie-martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate, informează TRIBUNA.

În context, ministrul a oferit următoarele detalii:

“Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW. Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept;

Prețul: 73 USD;

MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES;

CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate;

Acest contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom.

Suplimentar, odată cu semnarea acestui contract, se reduce riscul deconectărilor masive de la electricitate. Facem tot posibilul să ținem țara conectată.”

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...