[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Noiembrie 2022 14:00

Omul săptămânii: Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale 

Omul acestei săptămâni este Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) – instituție care, la 21 noiembrie curent, a marcat 25 de ani de activitate permanentă, informează TRIBUNA. 

Angelica Caraman, la ceremonia dedicată aniversării, a declarat că, în toți acești ani, efortul a fost concentrat către asigurarea de alegeri libere și corecte.

Oficialul s-a referit la realizările CEC în acest sfert de secol și a menționat că a fost o perioadă foarte intensă, marcată de transformări.

„Vom pune accent și în continuare pe profesionalizarea corpului de funcționari electorali, pentru că, pentru noi, calitatea procesului contează, oricând de multe nu am realiza”, a spus ea, precizând că instituția are rolul de arbitru, având grijă ca regulile să fie respectate.

Totodată, Angelica Caraman, vorbind despre modificările Codului electoral, a spus că „astăzi putem afirma că legea electorală modificată va genera efecte benefice pentru toți actorii vizați și, în principal, pentru cetățeni”.

„Vom continua să întreprindem acțiuni pentru a menține și a dezvolta o instituție deschisă, transparentă, profesionistă, în permanență gata să-și realizeze la nivel înalt atribuțiile ce-i revin”, a subliniat președintele CEC.

E de menționat că, în această săptămână, președintele CEC a participat la o serie de evenimente dedicate aniversării de 25 de ani a instituției.

TRIBUNA precizează: Angelica Caraman a absolvit două specialități în cadrul USM – Dreptul și Relații internaționale, Științe Politice și Administrative. A susținut teza de master în domeniul administrației publice și ulterior a urmat masteratul în domeniul managementului politic și electoral. În perioada 1995 – 1998 a fost specialist coordonator în cadrul Secţiei administrare publică a Preturii Centru din municipiul Chișinău. În 1998 a mai deținut și funcția de specialist coordonator la Direcţia socio-umanitară a capitalei. În perioada 1998-2002 a fost specialist principală în cadrul Secţiei administrare publică, iar din 2002 și până în 2011 a fost secretar al Preturii. A fost și lector la universitar în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Din ianuarie 2012 până în octombrie 2013, Angelica Caraman a fost șefa Direcției management alegeri al CEC. Ulterior, în 2014, a fost formatoare la CICDE, iar din mai 2018 și până în decembrie 2019 – director adjunct. Din anul 2019 a deținut funcția de consilier al primarului comunei Stăuceni. A fost propusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și numită în funcția de membru al CEC la 16 septembrie 2021, iar a doua zi a fost aleasă președinte al instituției. 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...