[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Noiembrie 2022 06:00

De ce s-a deconectat energia electrică, dacă e procurată din România și bombardamentele au loc în Ucraina? Răspuns oficial! 

Guvernul a răspuns la întrebarea „De ce s-a întrerupt energia electrică în Republica Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele rusești au loc în Ucraina?”, informează TRIBUNA.

„Bombardamentele rusești asupra centralelor electrice Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România” – se spune în răspunsul Guvernului.

Totodată, Executivul a precizat că, această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult.

În context, Guvernul a informat că, în anul curent, a început construcția unei linii electrice de mare tensiune dintre Republica Moldova și România (Vulcănești-Chișinău), cu o lungime de 158 km, și urmează a fi dată în exploatare în 2 ani.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...