[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii23 Noiembrie 2022 06:27

Concluzie: Afirmația făcută de Ion Sula îi transformă pe vechii democrați în cei mai noi unioniști. Nu cred că...

Jurnalistul Victor Nichituș nu prea crede că Partidul Social Democrat European (PSDE) – fostul Partid Democrat din Moldova, va câștiga puncte electorale prin absorbția unioniștilor moldoveni, informează TRIBUNA. 

El a constatat că, președintele noului partid, Ion Sula, a participat la emisiuni televizate, în cadrul cărora a declarat că „unirea Republicii Moldova cu România este cea mai scurtă cale de integrare în Uniunea Europeană”.

„Afirmația făcută îi transformă pe vechii democrați în cei mai noi unioniști.

În acest nou context, al transformării vechiului Partid Democrat din Moldova într-un partid unionist, constat că revoluția va duce la renunțarea politicii centriste, promovată altădată, care aducea puncte electorale” – a menționat comentatorul politic.

Victor Nichituș a spus că a notat, de multe ori, că Partidul Democrat a fost singurul partid care a făcut politică în provincie, acolo unde se află Moldova adevărată, cu o populație săracă și amestecată etnic. De aici și politicile centriste promovate.

„Sunt sceptic că vechiul Partid Democrat, acum Partid Social Democrat European, va câștiga puncte electorale prin absorbția unioniștilor moldoveni.
Mai degrabă cred că Partidul Social Democrat European a apărut pentru ca, la anunțata venire a lui Vladimir Plahotniuc între Prut și Nistru, acesta să nu mai aibă nici un vehicol politic la îndemână”, a conchis el într-un comentariu pe Facebook.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...