[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Noiembrie 2022 13:44

A fost lansat un nou concurs pentru funcția de director al ANSC!

 La ședința Comisiei economie, buget și finanțe a fost prezentat raportul subcomisiei parlamentare speciale pentru examinarea situației de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), informează TRIBUNA. 

Președinta subcomisiei, Valentina Manic, secretara Comisiei economie, buget și finanțe, a informat că principalele provocări și circumstanțe aferente cererilor de demisie ale celor trei consilieri și a directorului general sunt comunicarea ineficientă și politica nesatisfăcătoare de management al resurselor umane. Neînțelegerile fundamentale în comunicare subminează gradul de funcționalitate pe termen lung a Agenției, se constată în raportul deputaților.

Tot astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a decis să lanseze concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC. Dosarele pot fi depuse până pe data de 12 decembrie anul curent.

La 17 noiembrie Parlamentul a acceptat cererea de demisie a directorului de atunci, Serghei Merjan. Până la numirea unui nou director general al ANSC interimatul funcției este exercitat de către Angela Nani, consilier pentru soluționarea contestațiilor în cadrul ANSC.

Consilierii sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Selectarea acestora se face pe baza aptitudinilor profesionale, în rezultatul concursului deschis, organizat de Comisia economie, buget și finanțe.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...