[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Noiembrie 2022 06:19

PSDE - fostul PDM, are doi prim-vicepreședinți și șase vicepreședinți. E vorba de... nume vechi și noi!

Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European (PSDE) – fostul Partid Democrat din Moldova (PDM), a anunțat că formațiunea are doi prim-vicepreședinți și șase vicepreședinți, informează TRIBUNA.

Politicianul, în cadrul emisiunii „TEMA” de la Primul în Moldova, s-a referit la deciziile de la Congres.

„Urmare a discuțiilor cu colegilor, inclusiv din teritoriu, am constatat că PDM nu are un minus, dar multe minusuri ca imagine și această imagine undeva se reflectă în viitorul formațiunii. De aceea, a fost luată această decizie – de a schimba denumirea în PSDE. E o decizie asumată. Noi recunoaștem că există riscuri, dar am simțit că este necesară”, a declarat el, precizând că PSDE este un partid social-democrat de sorginte europeană.

În ceea ce ține de echipa de conducere, Ion Sula a spus că, cea mai importantă bogăție a PSDE sunt oamenii – profesioniști, valoroși, din diverse domenii.

„Urmare a discuțiilor pe intern, colegii din prima linie au luat o decizie de maturitate politică – ei nu au plecat din partid, dar s-au retras și au oferit oportunitatea unui nou suflu în partid.

Astfel, avem doi prim-vicepreședinți: Mircea Buga – fost ministru, Valentina Tonu – șef direcție în Consiliul raional Hâncești;vicepreședinți sunt: Nicolae Ciubuc – fost ministru, Vadim Brînzaniuc – fost pretor, Nicolae Gorban – ex-președinte de raion, Ion Leucă – ex-președinte de raion, Ghenadie Muntean – ex-președinte de raion, Eremei Priseajniuc – fost șef al Agenției Medicamentului.
Ușa încă e deschisă și noi încă vom atrage oameni valoroși în echipa noastră”, a declarat președintele PSDE.

Totodată, el a precizat că reprezentanții fostei conduceri a PDM – Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan și alții, se vor regăsi în continuare în partid în calitate de membri. La fel și Dumitru Diacov, care a refuzat vreo funcție de conducere în PSDE.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...