[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii20 Noiembrie 2022 07:01

Jurnalist: Radu Marian exagerează atunci când aruncă mâța moartă în grădina ursului

“Deputatul Partidului Acțiunii și Solidaritate, Radu Marian, a declarat că Federația Rusă ar cere Republicii Moldova, să renunțe la dezideratul integrării europene, în schimb, ar primi un preț avantajos la gaz. Nu cred în afirmația făcută de deputatul moldovean că Federația Rusă a făcut Chișinăului sugestii referitoare la renunțarea la integrarea europeană a statului moldovean”. Declarațiile au fost făcute de jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

Comentatorul politic a spus că, convingerea sa se bazează pe afirmațiile publice ale lui Putin și ale ministrului moldovean al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Președintele rus a declarat că documentul care stabilește prețul la gaz a fost semnat „după condițiile moldovenești”. Iar ministrul Spînu a confirmat că formula de plată existentă în contract „a fost propusă de partea moldoveană”.

“Prețul ridicat la metrul cub de gaz metan este rezultatul formulei de plată propuse de partea moldoveană.

Sunt de acord însă că războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei generează riscuri concrete de securitate, iar în ultima perioadă produce un impact pronunțat asupra securității energetice a statului moldovean.

Declarația lui Radu Marian încearcă să arunce vina proastei guvernării către exterior. Războiul poate fi făcut vinovat de toate relele pământului”, a mai notat el.

Potrivit spuselor sale, Radu Marian exagerează atunci când aruncă mâța moartă în grădina ursului.

“Autoritățile Federației Ruse pot fi vinovate de multiple lucruri în raport cu Republica Moldova. Însă, la Chișinău, în ultimii trei ani nu guvernează românii sau rușii – statul moldovean este administrat de Partidul Acțiunii și Solidarității. Care coboară rapid la capitolul încredere și are nevoie de un paratrăsnet”, a subliniat Victor Nichituș.

Jurnalistul a mai spus că poate fi de acord că decidenții ruși ar fi mai iritați dacă Chișinăul oficial ar vorbi apăsat despre NATO.

“Sunt convins că statul moldovean are nevoie de modernizarea Armatei Naționale.

Cât despre integrarea europeană zic că, euforia generală apărută cu ocazia oferiri statutului de țară candidat la Uniunea Europeană este amplificată peste măsură.

Pentru statul moldovean procesul de integrare europeană este unul necesar dar el trebuie să fie opera tuturor partidelor politice moldovene, parlamentare și ne-parlamentare”, a menționat el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...