[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Noiembrie 2022 06:23

Politician: Mă tem că, compromiterea dreptei va pune punct visului european mult mai devreme decât la viitoarele alegeri

Fostul deputat Chiril Moțpan, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a mărturisit că se teme de faptul că, dacă dreapta va fi compromisă, atunci poate fi pus punct visului european, mai devreme de viitoarele alegeri, informează TRIBUNA.

Politicianul, în lumina recentelor evenimente, s-a întrebat „cine are grijă de securitatea informațională în Republica Moldova, din moment ce este pusă în pericol până și corespondența primelor persoane în stat?”, or, spațiul informațional este inflamat cu mesaje din Telegram a mai multor demnitari de stat, făcute publice de anumite structuri interesate să destabilizeze situația din țară și să grăbească sfârșitul actualei guvernări.

„Faptul că niște structuri obscure au acces la conturile de Telegram a celor mai importante persoane în stat reprezintă o gravă problemă de insecuritate. Întrebarea este cine are acest acces? Plahotniuc cu tehnologiile despre care am spus de mai multe ori în trecut că sunt cu mult mai performante decât cele ale SIS (ținând cont că Plahotniuc și-a anunțat revenirea pe scena politică și este în stilul limbajului sâu mafiot de a-și revendica indirect „faptele”) sau serviciile secrete rusești cărora le-ar și aparține Telegramul? Dacă e să-i dăm crezare directorului SIS Alexandru Musteață, în spatele spargerii conturilor de Telegram s-ar afla serviciile speciale ale Rusiei. Așa sau altfel, acest lucru nu poate fi o scuză pentru serviciul nostru de inteligență, care nu s-a curățat până în prezent de absolvenții școlii FSB, cocoțați în fruntea unor direcții de activitate extrem de importante pentru securitatea statului”, a menționat el.

Chiril Moțpan a remarcat că, situația în Republica Moldova a ajuns să fie pur si simplu deplorabilă atât din punct de vedere al securității statului, cât și economic, social și politic, dar și din punct de vedere moral.

„Partidele de stânga și sateliții mafiei au intrat la „ reutilizare” și se pregătesc de alegerile locale, profitând de dezamăgirea fără precedent cauzată de un partid care are absolut toată puterea în stat.

Mă tem că, compromiterea dreptei în așa măsură, va pune punct visului nostru european cu mult mai devreme decât la următoarele alegeri prezidențiale și parlamentare”, a conchis fruntașul Platformei.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...