[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Noiembrie 2022 13:59

Omul săptămânii: Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene

Omul acestei săptămâni este Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, care, la 10 noiembrie curent, s-a aflat în vizită oficială în Republica Moldova și a anunțat suport suplimentar pentru țara noastră, informează TRIBUNA.

Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu șeful statului, a declarat că, Uniunea Europeană (UE) va oferi țării noastre, în contextul crizei energetice, un pachet suplimentar de 200 milioane de euro, fiind vorba de 100 milioane de euro – împrumut și 100 de milioane euro – grant. Banii urmează să fie disponibili de la 1 ianuarie 2023.

Totodată, UE va oferi 50 de milioane de euro suport bugetar pentru susținerea celor mai vulnerabile persoane.

„Sperăm că toate aceste acțiuni vor ajuta Republica Moldova să treacă cu bine peste această iarnă”, a comunicat oficialul.

Președintele Comisiei Europene, de asemenea, s-a declarat fericită că se află la Chișinău, dar și că Republica Moldova este stat candidat la UE.

„Moldova a demonstrat că e atașată valorilor europene. E o țară mică, dar cu inimă mare-mare”, a subliniat ea, în contextul crizei refugiaților.

TRIBUNA precizează: Ursula Gertrud von der Leyen, născută Albrecht, (n. , Ixelles, Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia) este o politiciană creștin-democrată germană. Din decembrie 2013 până în iulie 2019 a îndeplinit funcția de ministru al Apărării, în guvernele III și IV Angela Merkel (CDU).

În data de 2 iulie 2019 a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. În data de 16 iulie 2019 a fost votată de Parlamentul European. Ursula von der Leyen este al doilea președinte german al Comisiei Europene, după Walter Hallstein (CDU), care a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene

Comisia von der Leyen și-a început activitatea la 1 decembrie 2019, ca succesoare a comisiei Juncker.

Între 1980 și 1987 a studiat medicina la Universitatea de Medicină din Hanovra (MHH). În 1987 și-a susținut examenul de stat și a primit aprobarea de practică medicală. În anii următori a profesat ca medic rezident la clinica de ginecologie a Universității de Medicină din Hanovra. În 1991 a obținut gradul de doctor în medicină, cu o teză despre Proteina C reactivă.

Este căsătorită, are 7 copii. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...