[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Noiembrie 2022 06:09

Deputat al PAS: Noi nu ne dorim să fim blestemați de viitoarea generație, împreună vom rezista

Petru Frunze, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în contextul crizei energetice, afirmă că Republica Moldova trebuie să reziste provocărilor și să găsească alternative, informează TRIBUNA.

“Sper că unii își aduc aminte cum își făceau temele la lumânare după anul 1991. Da, a fost greu, pentru ca Rusia a agresat militar Republica Moldova. Noi am facut temele pe intuneric, iar alti moldoveni au fost omorâți, au pierdut casele. În final au murit sute de oameni, iar Rusia controlează și astăzi o parte din teritoriu. Atunci am obținut independența Republicii Moldova, iar Rusia a dorit să fim dependenți total de ei.

Astăzi, după 30 ani Republica Moldova are o nouă provocare, este stat candidat la Uniunea Europeană. Rusia nu poate agresa militar Republica Moldova pentru ca nu a reușit sa ajungă terestru în regiunea Transnistreana. Rezistenta Ucrainei menține pacea în Republica Moldova. Rusia își folosește ultimele instrumente pentru a distruge vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova”, a menționat politicianul.

Potrivit spuselor sale, un instrument sunt resursele energetice, gaze, energie electrică. Al doilea instrument sunt agenții ruși din Republica Moldova deghizați în mari “patrioți și iubitori” de popor.

“Ambele instrumente au fost puse în aplicare, au redus cu 50% livrările de gaze, au stopat total energia electrică din regiunea Transnistreana și au scos la rampă pe toți agenții Rusiei deghizați unii în pro-europeni. Cu partea energetică rezistăm, dar cu costuri foarte mari. Dacă stopează total livrarea de gaze, vom găsi alternativă. Acum trebuie sa rezistăm la provocările violente, este ultima armă a Rusiei în Republica Moldova. Ei își doresc o răsturnare de putere prin violente stradale, sa fie ciocniri violente cu forțele de ordine, sa fie victime, în speranța că noi vom ceda puterea. Noi nu vom ceda puterea indiferent de scenariile Federației Ruse, nu putem capitula în fața unui grup de hoți și trădători care au distrus această țară timp de 30 ani. Noi nu ne dorim sa fim blestemați de viitoarea generație, împreună vom rezista. Important forțele de ordine sa își facă bine meseria, iar cetățenii sa refuze sa își vândă țara pentru 400 lei”, a mai declarat deputatul într-o postare pe Facebook.

Petru Frunze a mai spus că “vom scăpa și de această provocare, astfel vom ajunge și noi în rândul țărilor civilizate. Viitorul nostru este împreună cu România în Uniunea Europeană”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...