[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Noiembrie 2022 14:00

Omul săptămânii: Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova

Omul acestei săptămâni este europarlamentarul român Siegfried Mureșan, copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova,  președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, care s-a aflat, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie curent, într-o vizită oficială la Chișinău, unde a avut o serie de întrevederi, dar și a coprezidat cea de-a 12-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, informează TRIBUNA. 

Aflându-se în fruntea Delegației Parlamentului European, Siegfried Mureșan a discutat cu: Președintele Parlamentului, Igor Grosu; Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu; Prim-ministrul Natalia Gavrilița; membrii fracțiunilor parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor; ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu; ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Întrunit în ședință, Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova a aprobat o Declarație, prin care a  solicitat instituțiilor UE să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova îndată ce țara noastră îndeplinește cele nouă recomandări înaintate în Avizul Comisiei Europene.

„Parlamentul European va fi alături de Republica Moldova în fiecare etapă în procesul de aderare la UE şi în tot acest parcurs de integrare la Uniunea Europeană. Vom continua să tratăm Republica Moldova ca pe o prioritate a Parlamentului European. Vom lucra împreună la priorităţile urgente, dar vom fi alături de Republica Moldova şi pentru a întări capacităţile statului, pentru a îmbunătăţi serviciile publice”, a declarat europarlamentarul.

TRIBUNA precizează: Siegfried Vasile Mureșan s-a născut la 20 septembrie 1981, în Hunedoara, România. După terminarea studiilor în economie, a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei pentru a face parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. A urmărit o carieră europeană încă din 2009, când s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 a obţinut, prin concurs, postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European (PPE). Este economist și politician, europarlamentar aflat la al doilea mandat (obținut în 2019, după ce a reprezentat România în Parlamentul European și în mandatul precedent – 2014-2019). În 2019 a fost ales vicepreședintele PPE.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...