[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Octombrie 2022 13:56

Vor cere explicații! PSRM către PCRM: „Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), într-o declarație, și-a exprimat nedumerirea față de atacul public al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), care este partener în cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, asupra socialiștilor și a lui Igor Dodon, informează TRIBUNA.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parlament. Astfel de declarații, pline de egoism și manipulare, sunt fără îndoială în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului. Da. În spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni. Cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin”, se spune în declarație.

Totodată, socialiștii anunță că vor iniția o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare.

„Până atunci, PSRM se va abține de la comentarii și presupuneri despre adevăratele motive ce stau în spatele acestui atac”, a conchis formațiunea.

Precizăm că, ieri, PCRM, într-un comunicat de presă, a afirmat că: „Decizia de a crea un singur bloc cu socialiștii nu a fost ușoară nici pentru comuniști. A avut loc chiar și o ședință specială a Plenului PCRM, pe ordinea de zi a căreia era o singură problemă – crearea unui singur bloc PCRM-PSRM”. Totodată, comuniștii au spus – urmare a unor declarații ale lui Igor Dodon la o emisiune televizată precum că el l-a readus pe Vladimir Voronin în Parlament – că, „Dodon e cel cu memorie scurtă” și „din oarecare motiv, i-a scăpat din minte că toate necazurile din Moldova cu care s-a confruntat țara în ultimii zece ani au început cu el”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...