[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Octombrie 2022 17:21

Un nou protest al Partidului "ȘOR": "Peste 50 de mii de oameni s-au adunat pentru a cere demisia guvernării"

Un nou protest al Partidului “ȘOR” are loc astăzi în fața Președinției și Parlamentului, informează TRIBUNA.

Potrivit organizatorilor, peste 50 de mii de oameni au ieșit în stradă, în această duminică, pentru a cere demisia președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS. Coloane formate din mii de oameni s-au deplasat spre centrul Chișinăului pe mai multe artere ale capitalei și s-au întâlnit în fața Parlamentului și Președinției.

“De această dată însă, manifestanții nu au putut intra în curtea clădirii prezidențiale, deoarece autoritățile au închis porțile, chiar dacă, în campania electorală, Maia Sandu promitea să scoată gardul și să lase acces liber la Președinție pentru toți cetățenii. Organizatorii protestului susțin că, printr-un astfel de gest, Maia Sandu demonstrează că se teme de propriul popor, pe care l-a mințit că-i va face viața mai bună.

Ca și duminicile trecute, poliția a împiedicat mii de protestatari să ajungă la Chișinău. Zeci de autocare și autobuze au fost întoarse din drum, iar o parte, în general nu a pornit, din cauză că transportatorii au fost intimidați și somați să anuleze curesele de către reprezentanții guvernării PAS”, a mai comunicat Partidul “ȘOR”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...