[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news1 Octombrie 2022 07:03

Gazprom a confirmat, însă - parțial! Andrei Spînu: Se repetă situația de anul trecut 

Gazprom a confirmat parțial volumele de gaz pentru luna octombrie pentru Republica Moldova, informează TRIBUNA.

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat ieri seară că, Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie.

„Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln. m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a subliniat el.

Referitor la livrările de energie electrică pentru luna octombrie, vicepremierul a comunicat că Energocom a semnat următoarele contracte de furnizarea a energiei electrice:

Pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 62,5 USD/MWh, pentru luna octombrie.

Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 68,9 USD/MWh.

„În această perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate. Continuăm să economisim, să facem rezerve și să ne pregătim de iarnă”, a subliniat Andrei Spînu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...