[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Septembrie 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Vot final – pensiile majorate

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 30 septembrie 2021.

Parlament fără hârtie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a anunțat că din acea zi în Parlament nu se va mai folosi hârtie pentru xeroxarea și printarea proiectelor de legi, ci vor fi folosite doar actele în format electronic, pe tabletele deja instalate.

Conferința lui Alexandr Petkov

Alexandr Petkov, jurnalist, acționar minoritar S.A. „Moldovagaz”, a susținut o conferință de presă cu genericul „Puterea s-a schimbat. Vor dispărea și schemele mafiote la aprovizionarea cu gaze?”.

Președintele Germaniei a discutat cu primarii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier au discutat cu câțiva primari din țara noastră despre viața comunităților locale. În aceeași zi, oficialii au sădit câte un puiet de arbore de lalea la Grădina Botanică din Chișinău, în semn de consolidare a relațiilor bilaterale.

Ședința Guvernului

Guvernul s-a întrunit în ședință. În cadrul acesteia au fost aprobate o serie de numiri și eliberări, dar și proiecte ce prevedeau: structura Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova; modificări și completări la Legea bugetului de stat pentru anul 2021 etc.

Irina Vlah s-a întâlnit cu Bartolomei Zdaniuk

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu Bartolomei Zdaniuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova.

Oaspetele lui Nicu Popescu

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu l-a primit pe Ulrich Nußbaum, secretar de stat al Ministerului Federal al Economiei și Energiei al Germaniei.

Vot final – pensiile majorate

Parlamentul a modificat, în lectură finală, legislația ce permitea majorarea pensiilor. Noile reglementări presupuneau că pensia minimă pentru persoanele cu stagiu complet de cotizare se va majora cu 812 lei, de la 1188 lei la 2000 de lei. Ulterior, Dan Perciun, președintele Comisiei protecție socială a Parlamentului, a susținut o conferință de presă la subiect.

Președintele Germaniei – la Strășeni

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, însoțit de o delegație formată din reprezentanți ai mediului de afaceri, a vizitat Colegiul de Inginerie Strășeni.

Expoziție la Parlament

La Parlament a fost lansată o expoziție de fotografie, în ajunul Zilei Internaționale a Oamenilor în Vârstă – 20 de fotografii în care erau surprinși vârstnici și voluntari tineri, campioni ai dialogului între generații.

Proiectul lui Boris Marcoci

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci a înregistrat un proiect de lege privind statutul municipiului Bălți.

sursa: Almanah Politic 2021 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...