[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news28 Septembrie 2022 11:40

(VIDEO) O nouă acțiune de protest - a început la Guvern și va continua la Președinție! 

O nouă acțiune de protest – organizată de Partidul „ȘOR”, se desfășoară în centrul capitalei. „Flashmob-ul cu pizza” a început la Guvern și va continua la Președinție, informează TRIBUNA. 

Cei prezenți cer demisia guvernării, pe care o acuză de sărăcirea cetățenilor.

„Ei se jură că nu fură, dar i-am prins cu pizza-n gură!” – scandează ei, făcând referire la faptul că, duminica trecută, în apropiere de protestul din centrul capitalei, Prim-ministrul și deputați ai guvernării mâncau pizza la un restaurant.

Manifestanții au amplasat un banner cu fotografia premierului Natalia Gavrilița, care ține în mâini o pizza, pe care scrie: Pizza –  „Vremurile bune” – fără gaz, lemne și cărbune! De asemenea, oamenii au venit echipați cu vase goale și tacâmuri, cu scopul de a le atrage din nou atenția autorităților asupra faptului că, din cauza sărăciei din țară, au ajuns să nu mai aibă ce pune pe masă.

„Am venit să-i aducem o bucată de pizza premierului Natalia Gavrilița. A venit să-i reamintim că, dacă lucrurile nu se vor schimba, farfuriile oamenilor vor fi goale. Această guvernare trebuie să plece în demisie! Este absurd când premierul Gavrilița și deputatul PAS, Radu Marian, mănâncă pizza în preajma protestatarilor. Aceasta este încă o dovadă că lor nu le pasă de oameni, că nu reprezintă interesele poporului, că nu le ascultă doleanțele, că sunt indiferenți de soarta țării”, a menționat Iurie Cuznițov, un alt protestatar.

Totodată, primarul „Orășelului Schimbării”, Radu Bușilă, a vorbit despre crizele din țară și despre riscurile la care sunt supuși toți cetățenii, în special locuitorii Chișinăului, care sunt dependenți de gaze naturale și care s-au scumpit considerabil.

„Prețul la gaze este unul artificial, iar autoritățile trebuie să facă tot posibilul să negocieze un preț accesibil pentru populație. Este știut faptul că tarifele mari pentru gaze generează scumpirea în lanț a celorlalte produse și servicii. Riscăm să intrăm într-un colaps economic și social. Locuitorii Chișinăului vor avea cel mai mult de suferit, deoarece sunt cei mai dependenți de gaze. Cei care au apartamente de 60 de metri pătrați, de pildă, vor trebuie să plătească 10 mii de lei doar pentru căldură. Nu ascultați ce vă spune presa aservită, care vorbește despre sume mai mici. Din păcate, nu toți vor rezista în această iarnă. Cei din sate se descurcă cum pot. Acum, în Moldova, se taie ca în Codru, deoarece autoritățile nu i-au asigurat pe oameni cu lemne. Autoritățile nu au nicio soluție. Venim cu propunerea ca toate clădirile publice, în care se află aparatul administrativ, să fie închise, angajații acestora să lucreze online, și să rămână deschise școlile, grădinițele, spitalele, azilurile de bătrâni și alte obiective de menire socială”, a declarat Radu Bușilă.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...