[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Septembrie 2022 06:30

Vlad Bătrîncea, despre tariful mare la gaz: Unica soluție e schimbarea guvernării 

Unica soluție de a rezolva problema tarifului mare la gazul natural este schimbarea guvernării. Declarația a fost făcută de Vlad Bătrîncea, secretar executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), vicepreședinte al Parlamentului, informează TRIBUNA.

Politicianul a întrebat în context „de ce mai avem nevoie de un guvern care de fiecare dată nu poate face nimic?!”.

„Guvernul s-a lăudat cu mare fast atunci când a fost semnat contractul „profitabil” cu Gazprom, anul trecut, în condițiile părții moldovenești. Subliniez acest lucru pentru că ei au făcut atunci campanie de informare precum că au „dominat” în acest proces. Premierul a mințit în Parlament că fosta guvernare a creat condiții pentru creșterea tarifului, fiind vorba de o metodologie neclară… Dar, de fapt, totul e scris în contract și tariful e în baza acestui contract”, a declarat socialistul în cadrul emisiunii “Главный вопрос” de la NTV Moldova.

Vlad Bătrîncea a evidențiat faptul că, acțiunile neprofesioniste ale autorităților au dus la o creștere rapidă a tarifelor la gaze, dar și că e nevoie de negociatori profesioniști.

„Trebuie să negociem, așa cum fac alte țări din regiunea noastră, chiar dacă aeste țări au contracte pe termen lung. Vorbim despre Austria, Germania sau Ungaria, care, fiind membri ai Uniunii Europene și NATO, au găsit modalitatea de a negocia.

Dar când noi încercăm să vorbim despre asta cu reprezentanții guvernării, ei recurg la retorica deja uzată că nu vor să meargă la Moscova și să se umilească acolo. Dar cine spune că trebuie să te umilești în cadrul negocierilor? Sunt niște relații comerciale, iar politicienii și diplomații au menirea de a găsi soluții în situații dificile. De ce să mai obții puterea, dacă nimic nu poți să faci?!”, a conchis conducătorul PSRM.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...