[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Septembrie 2022 19:58

(ACUM 1 AN) Decret prezidențial – suspendat

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 24 septembrie 2021.

Candidatură propusă Președintelui

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat Președintelui candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție.

Decret prezidențial – suspendat

Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 144, prin care a dispus suspendarea acțiunii articolului 76 alin. (1) lit. i1) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură și a Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 147-IX din 6 septembrie 2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al lui Dumitru Pulbere, până la soluționarea cauzei.

Un nou proiect al Partidului „Șor”

Un nou proiect a fost implementat de echipa Partidului „Șor” din raionul Orhei. Grădinița-creșă „Albinuța” din satul Neculăieuca, veche de 60 de ani, a fost mutată în clădirea gimnaziului din localitate, fiind înființată o instituție nouă – Complexul educațional Gimnaziul-grădiniță Neculăieuca.

Declarația lui Vasile Bolea

Deputatul socialist Vasile Bolea a venit cu o reacție la alegerea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului. El a spus că misiunea Nataliei Moloșag era de a contribui la schimbarea actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, ombudsmanul fiind și membru din oficiu al Consiliului Superior al Procurorilor.

Nicu Popescu, la o reuniune internațională

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, la invitația omologului român, Bogdan Aurescu, a participat în format virtual cu un discurs la cea de-a 10-a Conferință Ministerială a Comunității Democrațiilor cu genericul „Democrație și Reziliență: Obiective Comune”, organizată de România în calitate de președinte al Comunității.

O nouă etapă pentru deputații la primul mandat

Prima sesiune de informare și instruire din cea de-a treia etapă a programului de inițiere a deputaților legislaturii a XI-a, aflați la primul mandat de parlamentar, s-a desfășurat, în format mixt, la Parlament.

Protestul PUN

Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat despre organizarea primului flashmob de protest cu privire la ultimele numiri în instituțiile statului. Conducerea formațiunii a spus că Republica Moldova devenea tot mai mult o republică a verișoarelor, cumătrilor și concursurilor trucate și nu aceasta era ce-și dorea societatea.

O nouă întrevedere la New York 

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere la New York cu ministrul de Stat al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa Shaheen Almarar. Oficialii au vorbit despre intensificarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin prisma atragerii investițiilor emiriene în economia națională.

Ședință anunțată de Biroul pentru Reintegrare 

Biroul pentru Reintegrare a anunțat că, în format de videoconferință a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor, cu participarea experților de profil de la Chișinău și Tiraspol și a reprezentanților mediatorilor și a observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

sursa: Almanah Politic 2021 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...